Our baba doesn't say fairy tales

anti state communist news from the ex communist states

Για τον Δημήτρη Μπουτσενκόβ #2-Дмитрий Бученков

болотное-дело-802x490

Ένα μικρό σχόλιο/ενημέρωση για την υπόθεση του Δημήτρη Μπουτσενκόβ, του τελευταίου πολιτικού κρατουμένου στη Ρωσία. Σήμερα τελείωσε το πρώτο μέρος του δικαστηρίου του όπου και παρουσιάστηκαν τα στοιχεία του κατηγορητηρίου. Το δικαστήριο αποφάσισε την συνέχιση της κράτησης του μέχρι τον Ιούλιο όπου και θα συνεχιστεί η διαδικασία. Το δικαστήριο ισχυρίζεται ότι έχει φωτογραφίες του Δημήτρη στη διάρκεια των επεισοδίων.

Δικηγόροι που ασχολούνται με την υπόθεση αλλά και μέλη ΜΚΟ που ασχολούνται με τη προστασία των δικαιωμάτων των φυλακισμένων στην Ρωσία υποστηρίζουν ότι πρώτη φορά στη Ρωσία παρουσιάζεται τέτοιο κατηγορητήριο όπου εμφανώς στις εικόνες εικονίζεται διαφορετικό άτομο. Οι φωτογραφίες εικονίζουν με αρκετή ευκρίνεια άτομο το οποίο προφανώς δεν είναι ο ίδιος ο Μπουτσενκόβ. Μιά τέτοια υπόθεση είναι πρωτοφανείς και για τα δεδομένα της Ρωσίας, μια υπόθεση δηλαδή που το τεκμήρια τέτοιου τύπου χρησιμοποιούνται αντί για να αθωωθεί κάποιος, ως τεκμήρια ενοχής. Ακολουθούν οι φωτογραφίες του βίντεο.

ΥΓ. η υπόθεση Μπουτσενκόβ στη Ρωσία είναι ουσιαστικά ένα αδιέξοδο για τον εκεί κόσμο, καθώς είναι τόσο παράλογη που αναγκάζει το ισχνό εκεί κίνημα να υπερασπιστεί την ύπαρξη του με καθαρά αστικούς νομικούς όρους αφού το κράτος φαίνεται να τους «παρακάμπτει». Το κίνημα δηλαδή αναγκάζεται, ακριβώς επειδή η δίωξη είναι ξεκάθαρα πολιτική και με μηδενικά στοιχεία, να εγκαλέσει έμμεσα-αλλά σαφώς- το κράτος ότι δεν συλλαμβάνει το σωστό άτομο. Το κίνημα δηλαδή ως «πολτικός χώρος» οργανωμένων ακτιβιστών αναγκάζεται να θέσει εαυτόν στο ρόλο του υπερασπιστή της αστικής ισότητας. Αυτό μεταξύ άλλων μας λέει και ότι η Ρωσία δεν είναι ένας «απαρχαιωμένος» κρατικός μηχανισμός, αλλά μια εναλλακτική εκδοχή του βαθύτατου εκσυγχρονισμού των νομικών μηχανισμών προς την κατεύθυνση του «αυστηρού κράτους».

Συνολικά αυτή τη στιγμή από τον αναρχικό χώρο στη Ρωσία βρίσκονται στις φυλακές 5 άτομα, για άλλες υποθέσεις, με τα δικαστήρια τους να κωλυσιεργούν με σκοπό τη παράταση του εγκλεισμού τους. Πολιτικοί κρατούμενοι υπάρχουν και από άλλους πολιτικούς χώρους, οι οποίοι καλύπτουν όλο το πολιτικό φάσμα (και την «επαναστατική» ακροδεξιά). Την ίδια στιγμή, πανρωσικές απεργίες, όπως αυτή των οδηγών φορτηγών, φθίνουν και χάνονται σαν να μη ξεκίνησαν ποτέ.

για την υπόθεση του περισσότερα εδώ.

Σχολιάστε

Information

This entry was posted on 28.01.2016 by in άρθρα/статья and tagged , , .

Πλοήγηση