Our baba doesn't say fairy tales

anti state communist news from the ex communist states

Προβολές ανατολικοευρωπαϊκού σινεμά

maxresdefault

Για τις προβολές ταινιών ανατολικοευρωπαϊκού κινηματογράφου.

Εδώ και καιρό υπάρχει η ιδέα από τα blog our baba doesn’t say fairytales και A ruthless Critique να προβληθούν ταινίες του ανατολικοευρωπαϊκού κινηματογράφου σε στέκια και πανεπιστήμια της Αθήνας για δύο λόγους.

Αρχικά, το μπλόγκ εδώ και 3 χρόνια συστηματικά χαρτογραφεί και παρουσιάζει στα ελληνικά τα κινήματα της ανατολικής Ευρώπης. Η απόφαση αυτή πάρθηκε από προσωπική αγάπη για τις εν λόγω χώρες και τις κοινωνίες τους. Στο μπλογκ δεν μεταφράζουμε απλά κείμενα, ούτε διαβάζουμε ειδήσεις. Αντιθέτως σχετιζόμαστε ενεργά με το εκεί κίνημα, τους μιλάμε και μας μιλάνε για τα πράγματα που τους και μας απασχολούν, για την ανταλλαγή θεωριών, απόψεων και οπτικών πάνω στα γεγονότα, ενώ οι δύο διαχειριστές του μπλογκ έχουν περάσει χρόνο σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης και έχουν μετάσχει σε εκεί κινηματικές διαδικασίες. Για εμάς η κινηματική φωνή της ανατολικής Ευρώπης με όλες της τις αντιφάσεις και τα πισωγυρίσματα είναι μια φωνή που πρέπει να ακούγεται και να γνωρίζει το ελληνικό κίνημα καθώς σε μεγάλο βαθμό παραμένει μια terra incognita η οποία γίνεται ορατή κυρίως μέσα από φαντασιώσεις και κλισέ. Στο πλαίσιο αυτό θεωρήσαμε ότι είναι αναντίστοιχη μια παθητική σχέση με τον κόσμο εκεί. Οι μεταφράσεις για κινήματα, γεγονότα ή άτομα του κινήματος που αντιμετωπίζουν προβλήματα δεν είναι για εμάς αρκετά. Έτσι, συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον κόσμο του κοινωνικού ανταγωνισμού της Ανατολικής Ευρώπης, και θεωρούμε ότι μια σειρά εκδηλώσεων που να ανοίγει σε εμβρυακό βαθμό το ζήτημα είναι θετική ενέργεια. Συνεπώς αποφασίσαμε την πραγματοποίηση μιας σειράς προβολών ταινιών για να μαζευτούν έστω και λίγα χρήματα για να στηριχθούν αναρχικοί/αναρχικές που βρίσκονται υπό δίωξη αυτή τη στιγμή στη Ρωσία.

Από την άλλη συνειδητοποιώντας ότι μπορεί να μην ενδιαφέρει άμεσα το κίνημα στην Ελλάδα-και καθώς είναι πέρα από τις δυνάμεις μας-μια μεγάλη καμπάνια, αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι πιο μικρό και “συμπαθητικό”. Οι ταινίες που θα προβληθούν δεν θα είναι αμιγώς πολιτικές αν και πολιτικές συνδηλώσεις πάντα μπορούν να γίνουν. Αντιθέτως επιθυμούμε να γίνει μια γενική γνωριμία με την ανατολικοευρωπαϊκή κοινωνία-αν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει ως κάτι ενιαίο. Πιο συγκεκριμένα αυτό που επιθυμούμε να δείξουμε και να θίξουμε είναι το ερώτημα: ποιο είναι το χαμένο αντικείμενο της επιθυμίας του ανατολικοευρωπαϊκού κινηματογράφου και των κοινωνιών που απεικονίζει; Τι είναι αυτό που του δίνει τον μελαγχολικό του τόνο και την γενική εικόνα του;

Οι προβολές θα διεξαχθούν τους μήνες Νοέμβριο-Δεκέμβριο σε αυτοδιαχειριζόμενους και πανεπιστημιακούς χώρους. Οι ταινίες θα ξεκινούν περίπου στις 8.30 το αργότερο.

Προβολές Νοεμβρίου

8/11*Silent Souls (Ρωσία)
(αυτοδιαχειριζόμενος χώρος Μπερντές, Άνω Ιλίσια)
15/11*Λευκός θεός (Ουγγαρία)
(αυτοδιαχειριζόμενος χώρος Μπερντές, Άνω Ιλίσια)
18/11*Urok-Το μάθημα (Βουλγαρία)
Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Πέρασμα(πρώην Αυτόνομο στέκι) Εξάρχεια
25/11*Ida (Πολωνία)
Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Πέρασμα(πρώην Αυτόνομο στέκι) Εξάρχεια.

Προβολές Δεκεμβρίου

7/12*4μήνες, 3 εβδομάδες και 2 μέρες (Ρουμανία) αίθ.102 Πάντειο, Γυάλινο κτήριο 19.00

15/12*Ορκισμένη Παρθένα (Αλβανία) αίθ.102, Πάντειο Γυάλινο κτήριο 19.00

23/12*Mandariniid (Γεωργία-Ρωσία) κοινωνικός χώρος Πέρασμα, Ζωοδόχου πηγής και Ισαύρων. 21.00

30/12*Μακρές ολάνθιστες μέρες (Γεωργία) κοινωνικός χώρος Πέρασμα. Ζωοδόχου πηγής και Ισαύρων 21.00

На русском

Ноябрь-Декабрь

По инициативой анти-авторитарных блогов A ruthless critique и Our baba doesn’t say fairy tales в протяжении следующих двух месяцев проводятся в Афинах на разных социальных центрах и университетах, очередные  кинопоказы в знак солидарности с русскими антифашистами и анархистами. Собранные деньги кинопоказами будут использованы для денежной поддержки русских анархистов и антифашистов которых мы считаем что есть смысл их поддержать на жестких политических обстановках  современной России. Так же мы собираемся познакомить греческих товарищей с обществом и культурой вообще восточной пост-советской Европы. Особенно мы хотим поднять тему «какое утраченный объект желания» восточно-европейского общества. Что вызывает его меланхолию, которая так сильно и ясно видна на почти всех восточноевропейских фильмах? Конечно у нас нет определенных ответов на такие вопросы. Но по поводу этого явления мы хотим обсуждать, познакомиться, проинформировать и конечно развлекаться немного. Фильмы будут из разных стран восточной Европы. Инфо о показах Декабря будет на конце данного месяца.

Расписание кинопоказов

Ноябрь.

8/11, 20.00*овсянки(Россия)(на социальном центре Бердес, район Зографу)

15/11, 20.00*белый Бог(Венгрия)(На социальном центре Бердес, район Зографу)

18/11, 20.00*Урок(Болгария)(На автономном центре, район Эксархия)

25/11, 20.00*Ида(Польша)(На автнономном центре, район Эксархия)

Декабрь

7/12, 19.00*4 Месяца, 3 недели и два дня (Руминия) Пантио университет аудитория 102

15/12., 19.00 Присяжная девственница (Албания) Пантиос университет аудитория 102

23/12 21.00 Мандаринид-(Грузия, Россия) Автономный центр Эксархия)

30/12 21.00 длинные светлые дни,(Грузия) Автономный центр Эксархия)

A ruthless critiqueOur baba doesn’t say fairy tales 23/10/2016

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Information

This entry was posted on 06.11.2016 by in άρθρα/статья and tagged , , , .

Πλοήγηση

Αρέσει σε %d bloggers: