Our baba doesn't say fairy tales

anti state communist news from the ex communist states

Το success story ακροδεξιών με το φιλελεύθερο άρμα της Ουκρανίας.

scan0001

Οι φιλελεύθεροι υπερασπιστές της αυταξίας της δημοκρατίας θα πρέπει να έχουν μπερδευτεί πολύ με το Ουκρανικό ζήτημα, που έβαλε με αδιαμφισβήτητους όρους στο τραπέζι των συζητήσεων, το ζήτημα της μορφής του κράτους, του φασισμού και της δημοκρατίας σαν κενό σημαίνον. Ο κρατικός μηχανισμός της Ουκρανίας αποτελεί πρότυπο εγκόπλωσης του φασιστικού φαινομένου από τον νεοφιλελευθερισμό και τη δημοκρατία. Ενώ τα φασιστικά κόμματα πάτωσαν στις εκλογές της Ουκρανίας για μια ακόμα φορά, και ενώ τα αστικά υποκείμενα αναγνωρίζουν ότι «για την ατομική τους αξιοποίηση χρειάζεται μια φιλελεύθερη πολιτική» ταυτόχρονα μέσω φιλελεύθερων εκλογικών σχηματισμών στήριξαν τους ακροδεξιούς. Επίσης από τα βιογραφικά σημειώματα αποδεικνύεται και κάτι άλλο που όλοι το ξέρουν από καιρό. Η ακροδεξιά πάντα κινείται ως κάτι μεταξύ «πολιτικού κόμματος» και έμισθων μπράβων, και ο έρωτας της με το κεφάλαιο, δημοκρατικό ή όχι, Ανατολικό ή Δυτικό είναι ατελείωτος.

1.O Antrey Biletsky

Ο διοικητής της ομάδας  «Azov», ο Andrew Biletsky εξελέγη στη Ουκρανική βουλή με επικράτεια το Κίεβο, στην περιφέρεια 217( περιοχή Obolon) και έλαβε το 33.80% των ψήφων της περιοχής. Επίσημα κατέβηκε ως ανεξάρτητος βουλευτής αλλά με την De facto στήριξη του κόμματος «Λαϊκό Μέτωπο»(sic).

Ο Andrew Biletsky ήταν ηγέτης της νεοναζιστικής ομάδας «Πατριώτες της Ουκρανίας στο Χάρκοβο και της CHA. Έχει ανοιχτά ρατσιστικές αντιλήψεις και είχε στο παρελθόν εμπλακεί με εγκληματικές ενέργειες, ενώ σχετίζεται με τον ύποπτο δήμαρχο της πόλης του Χαρκόβου Kernesom. Λίγο πριν τις εκλογές είχε επαναλάβει πολλές φορές δημόσια ότι οι απόψεις του σε γενικές γραμμές δεν έχουν αλλάξει.

Μερικές βιογραφικές σημειώσεις

Ο Andrey γεννήθηκε στο Χάρκοβο στις  5 Αυγούστου 1979. Το In 2001,αποφοίτησε από το τμήμα ιστορίας του πανεπιστημίου του Χαρκόβου.

Από τα τέλη της δεκαετίας του 1990s. συμμετείχε σε διάφορες εθνικιστικές ομάδες και κόμματα. Στις αρχές του 2000 έγινε επικεφαλής της ομάδας trizub(τρίαινα) στο Χάρκοβο. Στα μέσα της των 2000s.εντάχθηκε στο Ουκρανικό συντηρητικό κόμμα  και συμμετείχε ως υποψήφιος αυτού του κόμματος το 2006 στις κοινοβουλευτικές εκλογές.Το κόμμα αυτό ήταν γνωστό μέχρι τότε κυρίως λόγω της έντονης αντισημιτικής του προπαγάνδας . Τότε το κόμμα αυτό, αλλά και η ΜΑΥΡ (Διαπεριφερειακή ακαδημία διοίκησης προσωπικοτήτων, ουσιαστικά ήταν ο φορέας πίσω από το Συντηρητικό κόμμα) συνδέθηκε για λίγο με το πατριαρχείο της Μόσχας και με την αντισημιτική υστερία της Ρωσίας . Την περίοδο των εκλογών, ο Biletsky εργαζόταν  ως «διευθύνον σύμβουλος εθνικόφρονης εκπαίδευσης» στο Χαρκοβο στο ινστιτούτο της  ΜΑΥΡ. Ουσιαστικά το συγκεκριμένο άτομο ξεκίνησε την «καριέρα» του από τις πιο αντισημιτικές οργανώσεις της μετασοβιετικής Ουκρανίας

Λίγο νωρήτερα, το 2003 – 2004 , συνεργάστηκε και με το Εθνικό-σοσιαλιστικό Κόμμα Ουκρανίας, το πιο ριζοσπαστικό ακροδεξιό κόμμα της εποχής, προπομπός του Σβομπόντα. Διέκοψε τις σχέσεις του με την οργάνωση αυτή όταν, το κόμμα επέλεξε να εγκαταλείψει την Νεοναζί αισθητική, να αλλάξει το όνομα του σε Σβομπόντα και να εγκαταλείψει τη χρήση του συμβόλου  «wolf hook» («Wolfsangel») ως επίσημου σήματος. (Οι πιο ακραίοι ουκρανοί εθνικιστές υποστηρίζουν ότι το σύμβολο έχει νόημα καθώς αποτελείται από τα γράμματα I και Ν που ξεκινούν τη φράση Ideya Natsii- το «ιδανικό του έθνους», η χρήση όμως διεθνώς αυτού του συμβόλου δείχνει την γελοιότητα της δήλωσης αυτής .) Μετά τη διάλυση του Γυμναστηρίου και fight club «Πατριώτες της Ουκρανίας» στο Χάρκοβο, κάποιοι απο αυτούς πήγαν στο Σβομπόντα ενώ προέκυψε και μια πολιτική ομάδα με το όνομα «πατριώτες της Ουκρανίας που ηγέτης της έγινε ο  Andrew Biletsky το 2006.

Το 2008, οι πατριώτες της Ουκρανίας πήραν την πρωτοβουλία της δημιουργίας της CHA , στην οποία ενώθηκαν μικρότερες ακροδεξιές ομάδες της γύρω περιοχής. Τον Οκτώβριο του 2008 υπό της οδηγίες της CHA και του Biletskiy προσωπικά, σε συνεργασία με τη ομάδα «Αδελφότητα» του Dmitry Korchinsky (μικρή εθνικόφρονη λαϊκίστικη ομάδα) μαζί με άλλες εθνικιστικές ομάδες προσπάθησαν να εισέλθουν στα γραφεία της εθνικής ασφαλείας της Ουκρανίας και τότε αυτή την ενέργεια ακόμα και πολλοί εθνικιστές τη θεώρησαν εσκεμμένη προβοκάτσια.

Το Δεκέμβριο του  2011, τον συνέλαβαν με κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας. Ήταν περί συμπλοκής που ξέσπασε στα γραφεία της οργάνωσης «Πατριώτες της Ουκρανίας» στο Χάρκοβο τον Αύγουστο του ίδιου έτους όταν ο  ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ μελών της οργάνωσης λόγω πολιτικών διαφορών και χρησιμοποιήθηκα stungun και μαχαίρια, με τον Sergey Kolesnik να φεύγει τραυματισμένος στο κεφάλι. Αν και ο Andrew Biletsky δεν εμπλεκόταν άμεσα στο γεγονός, σύμφωνα με την οργάνωσε την όλη σύγκρουση ενώ απέσπασε μεγάλο χρηματικό ποσό από το θύμα. Ο ίδιος τότε φυλακίστηκε.

Το Δεκέμβριο του 2013 νεαροί με σύμβολα της CHA ξεκίνησαν συγκρούσεις με την αστυνομία στην οδό Bankovoy στο Κίεβο .Μαζί με την οργάνωση «αδελφότητα» του Dmitry Korchinsky, κυρίως άτομα από την CHA έδωσαν στο καθεστώς το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει ΜΑΤ και να κατασυκοφαντήσει όλο το Μαϊνταν ως αμιγώς Ναζιστικό. Το Φεβρουάριο του 2014 με πρωτοβουλία του Λιάσκο(ριζοσπαστικό Κόμμα) αμέσως μετά την πτώση του Γιανούκοβιτς ο Biletsky αποφυλακίζεται.

Το Μάριτο του 2014 ξαναγύρισε στο Χάρκοβο ως επικεφαλής της CHA. Το Μάρτιο 14 ακτιβιστές από τους  «Πατριώτες της Ουκρανίας» υπό τις οδηγίες του Andrew Biletskiy προσπάθησαν να λιντσάρουν φιλορώσους ακτιβιστές σε ειρηνική συγκέντρωση/ομιλία. Κατά τη σύγκρουση, κάποιος από τους «πατριώτες της Ουκρανίας τράβηξε όπλο και σκότωσε δύο άτομα από τη φιλορωσική πλευρά. Την άνοιξη, ο Andrei Biletsky και η CHA έσπασαν τις σχέσεις τους με τον Δεξιό Τομέα ο οποίος ήθελε να κάνει «κοινοβουλευτική στροφή» και ξεκίνησαν να συνεργάζονται με το Ριζοσπαστικό Κόμμα του Λιάσκο(το οποίο είναι επίσης κοινοβουλευτικό κόμμα, ακροδεξιού λαϊκιστικού χαρακτήρα). Την άνοιξη, ύστερα από πρωτοβουλία του Λιάσκο, έγινε το εθελοντικό σώμα «Azov» το οποίο όχι απλά συνεχίζει να χρησιμοποιεί τα παλιά φασιστικά σύμβολα αλλά και νέα όπως τον «μαύρο ήλιο» («Schwarze Sonne»).Το καλοκαίρι η ομάδα Azov έπαιξε ενεργό ρόλο στις μάχες στην ΑΤΟ με τους Ρώσους. Τον  Αύγουστο ο Biletsky πήρε το παράσημο «ανδρείας» 3 βαθμού.

Νεοναζιστικές απόψεις και ρατσισμός

Η βάση της ιδεολογία των Πατριωτών της Ουκρανίας είναι ο ακραίος εθνικισμός, ο μιλιταρισμός και ο ακραίος ρατσισμός . Ως νεοναζιστική ιδεολογικά, κατατάσσουν αυτή την οργάνωση όλοι οι σύγχρονοι  θεωρητικοί και μελετητές του Ουκρανικού εθνικισμού, όπως ο Vyacheslav Likhachev, Andreas Umland και ο Anton Shekhovtsov (οι οποίοι όλοι από την άλλη στήριξαν τη νέα κυβέρνηση).

Σε ένα προγραμματικό άρθρο με τίτλο «Γλώσσα και φυλή: Το βασικό ζήτημα» Ο Andrew Biletsky ισχυρίζεται ότι οι φιλελεύθεροι δεξιοί προσπερνούν το» φυλετικό ζήτημα.» Σύμφωνα με τη γνώμη του, αυτοί οι άνθρωποι, οι «γλωσσικοί εθνικιστές» όπως τους αποκαλεί μπορεί να πάρουν και να εντάξουν στη κουλτούρα και το έθνος μας άτομα άλλου αίματος  [sic.] και ένας άνθρωπος άλλου αίματος, μπορεί να αναμιχθεί διανοητικά, και πολιτιστικά με εμάς και να φέρει κατώτερες ιδέες» . Εν τω μεταξύ, ο εθνικόσοσιαλιστικός ουκρανικός εθνικισμός θεωρεί το έθνος συνδεδεμένο με το αίμα. «Η φυλή είναι τα πάντα, η φυλή είναι η βάση πάνω στην οποία ορθώνεται το εποικοδόμημα(sic) και όχι η γλώσσα, ο πολιτισμός ή η οικονομία .» -λέει ο αρχηγός της CHA. Το ζήτημα με τον ανεπαρκή πατριωτισμό των μη ουκρανόφωνων κατοίκων, ο Andrew Biletsky υπόσχεται να το λύσει και αυτό: «αν είναι να μιλήσουμε για τους κατοίκους της ανατολής που μιλούν ρώσικα, το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε με μια σταθερή πολιτική είναι να ξυπνήσουμε μέσα τους το φυλετικό στοιχείο και αμέσως το γλωσσικό θα λυθεί, μέσα σε 3-6 μήνες.

Ο ρατσισμός έχει σημαντικό ρόλο στην δημόσια ρητορική του Andrew Biletskiy. «οι άνθρωποι εκ φύσεως γεννιούνται με διαφορετικές ικανότητες και γιαυτό η πραγματική ευτυχία είναι όταν βρίσκουν την θέση τους μέσα στην εθνική ιεραρχία και πραγματοποιούν την ανάλογη λειτουργία», – στο άρθρο του «ουκρανικός σοσιαλεθνικισμός»

Οι βασικοί εχθροί  των Ουκρανών κατά την οργάνωση «πατριώτες της Ουκρανίας» είναι οι ασιάτες και οι αφρικανοί. Μέλη της οργάνωσης επανειλημμένα έχουν επιτεθεί σε άτομα «μη σλαβικής εμφάνισης»  (13 Σεπτεμβρίου 2008, 1 Ιανουαρίου και 31 Μαρτίου του , 2009, κτλ.). Αυτού του είδους η δράση είναι προφανώς αποτέλεσμα της ιδεολογίας τους .Σε συνέντευξη του, ο Andrew Biletsky τόνισε: «Έχουμε σαφώς αντιμεταναστευτική θέση, αλλά δεν τους διαχωρίζουμε σε νόμιμους και παράνομους, η μετανάστευση είναι σαφώς αρνητική για το σύνολο του ‘έθνους, ως προς τους βιολογικούς και πολιτισμικούς παράγοντες. […] το ζήτημα της μετανάστευσης είναι κομβικό, αλλά πρέπει να καταστραφεί και να σταματήσει ότι καταστρέφει το έθνος μας. Όπως είναι γνωστό, μπορείς να τα διορθώσεις και να τα επαναφέρεις όλα, την ασφάλεια, το κράτος, το στρατό, μόνο την αγνότητα του αίματος δεν μπορείς να επαναφέρεις »

Λίγο πριν τις εκλογές σε μια συνέντευξη του, όταν ρωτήθηκε για τις απόψεις του, είπε ότι «όλα τα μέλη την ομάδας Αζοφ προέρχονται ιδεολογικά από επίλεκτα άτομα της ομάδας «πατριώτες της Ουκρανίας»

Εγκληματικό παρελθόν

Επιπρόσθετα με τις επιθέσεις σε μετανάστες και πολιτικούς αντιπάλους, οι πατριώτες της Ουκρανίας έχουν φιλοξενηθεί στον τύπο και για τις ένοπλες ενέργειες τους σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές του Χαρκόβου. Η οργάνωση δραστηριοποιούταν σε παράνομους αθλητικούς αγώνες μαζί με άλλες τοπικές αθλητικές ομάδες.

Από το 2005-2010, η οργάνωση βοήθησε τον επιχειρηματία Gennadiy Kernes της εκδοτικής εταιρίας  «Premier» και τον Andrew Lipchansky, της ίδιας εταιρίας να  πάρει τον έλεγχο 48 περιπτέρων τα οποία έλεγχε πριν η εταιρία «press Kharkiv». Στις 28 Μαρτίου του, 2010 μέλη της ομάδας επιτέθηκαν σε διαδηλωτές ενάντια στη δημιουργία γηπέδου γκολφ στο Pjatihatki (περιοχή του Χαρκόβου).

2. Περί του Ιγκόρ Μασέιτσουκ

Πολιτική δραστηριότητα. Από το 1994 συμμετέχει στις δραστηριότητες της CHA και στην «στρατιωτική» της φράξια, την «ουκρανική εθνική αυτοπροστασία». Το 1995 συνελήφθη για συμμετοχή σε συγκρούσεις με την αστυνομία, στη κηδεία του πατριάρχη Βλαδίμηρου . Το 1998 εντάσσεται στο εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα Ουκρανίας.Για πολλά χρόνια ήταν συνεργάτης του Oles Vakhin  (ο οποίος είχε επανειλημμένα καταδικαστεί για βανδαλισμούς και ήταν «ηγέτης» του underground σκινχεντ ναζι κινήματος της χώρας), ενώ παραμένει στενός συνεργάτης του Dmitriy Kortsinski (γνωστού ακροδεξιού προβοκάτορα, συνεργάτη της αστυνομίας). Ενώ από το 2008 μέχρι σήμερα υπήρξε μέλος σε διάφορες ηγετικές θέσεις της CHA και της ομάδας «πατριώτες της Ουκρανίας» στη πόλη Βασίλκοβ.

Από το 2009 στο Βασίλκοβ είχε πραγματοποιήσει καμπάνια ρατσισμού ενάντια στους Αρμένιους, τους Ρομά και τους Βιετναμέζους της πόλης. Στις δράσεις αυτές είχαν λάβει μέρος πολλές φορές μέλη της CHA και της ομάδας «Πατριώτες της Ουκρανίας». Το Μάιο του 2014 το Ριζοσπαστικό κόμμα του Λίασκο, μπήκε στο δημοτικό συμβούλιο του Κιέβου, και τότε έγιναν γνωστά πολλά σκάνδαλα περί αυτού. Τότε μπήκε στο δημοτικό συμβούλιο και απειλούσε λεκτικά τον Κλίτσκο.

Όντας ήδη εκλεγμένος στο κοινοβούλιο, πριν μερικές ημέρες, βοήθησε να πέσουν οι κατηγορίες για δύο ακροδεξιούς που κατηγορούνταν για την πυρπόληση του κινηματογράφου «Ζόφτεν» στο Κίεβο.  Υπενθυμίζουμε ότι το θέατρο κάηκε από αγνώστους. Παρόλα αυτά οι δύο συλληφθέντες παραδέχτηκαν ότι έκαψαν το θέατρο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προβολή LGTB ταινίας.

Εγκληματική δραστηριότητα και επαφές με τη κυβέρνηση του Γιανούκοβιτς. Από το τέλος του 2000 ο Ιγκόρ σχετίζεται με τον τοπικό δήμαρχο του Βασίλκοβ τον Σεργκέι Ιβαντστέκ. Τότε η οργάνωση πατριώτες της Ουκρανίας είχαν συνεργαστεί με τον δήμαρχο για να σκορπίσουν τον τρόμο στις αντιπολιτευόμενες δυνάμεις της πόλης που ήταν υποψήφιες για τη δημαρχία. Το 2010 η βία κορυφώθηκε με τον Μασέιτσουκ να συμμετέχει σε νοθεία των εκλογών υπέρ του Κόμματος των Περιφερειών. Ακτιβιστές της οργάνωσης, κατέστρεψαν οχήματα υποψηφίων του Μπατκίφσινα, έσπασαν τζάμια από τα γραφεία του ίδιου κόμματος στην περιοχή και απειλούσαν ότι θα χτυπήσουν τους πολιτικούς αντιπάλους του κόμματος των περιφερειών (μερικές από αυτές της απειλές ήταν αντισημιτικού χαρακτήρα). Σε συνέχεια των αντισημιτικών πράξεων επιτέθηκαν στο σπίτι του Ιούρι Κραχμαλνίκοβ . Πυρπόλησαν το αμάξι του τοπικού ακτιβιστή Βίκτορ Πανντζακιζντε και δύο αυτοκίνητα του τοπικού αντιπροσώπου στο δημοτικό συμβούλιο Βίκτορ Παντζακίντζε, δύο αυτοκίνητα του αντιπροσώπου Μπογκντάν Κορτσινσκι και του πατέρα του, χτύπησαν γενικά πλήθος πολιτικών αντιπάλων του Κόμματος των Περιφερειών και κατέστρεψαν τα περίπτερα του Μπατκίφσινα και του Σβομπόντα. Μέσω νοθείας στις τοπικές εκλογές ο Ιγκόρ και οι συνεργάτες του είχαν εκλεγεί στο δημοτικό συμβούλιο.

Ο Ιγκόρ Μασέτσουκ, ένας από τους  «τρομοκράτες του Βασιλόφσκ» συνελήφθη το 2011 από το ίδιο το κόμμα των Περιφερειών και απελευθερώθηκε το Μάρτιο με πρωτοβουλία του Λιάσκο. Ήταν το νούμερο 9 στο ψηφοδέλτιο του Ριζοσπαστικού κόμματος.


3. Περί του Ντμίτριι Λίνκο, Νούμερο 22 στις λίστες του Ριζοσπαστικού κόμματος.
Πολιτικές απόψεις. Ένας από τους ηγέτες της οργάνωσης «Αδελφότητα» η οποία τυπικά ισχυρίζεται ότι είναι ακροδεξιά, παραδοσιακή και πανσαλβιστική ομάδα, πρακτικά δεν είναι καν αυτό, καθώς κυρίως αποτελείται από χούλιγκανς και μπράβους, συνδεδεμένους με την ομάδα Πατριώτες της Ουκρανίας . Συμμετείχε σε όλες τι χουλιγκανίστικες δράσεις της ομάδας «Αδελφότητα» ενώ το 2008 συνελήφθη για συγκρούσεις με την αστυνομία .Έχει κάνει πλήθος ομοφοβικών δηλώσεων ενώ κατηγορείται ότι συμμετείχε στον ξυλοδαρμό του κριτικού τέχνης Ανατόλι Ουλιάνοφ.

4. Βαντίμ Τρογιάν

31 Οκτωβρίου 2014 ο Βαντίμ Τρογιάν, υποδιοικητής της ομάδας Αζόβ, και μέλος της ομάδας πατριώτες της Ουκρανίας έγινε γενικός διοικητής της αστυνομίας Κιέβου.Αν και αυτός δεν έγινε βουλευτής «αξίζει μια αναφορά»

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα.

Γεννήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 1979 г.και τελείωσε το Πανεπιστήμιο του Χαρκόβου πάνω στις εσωτερικές υποθέσεις, και για 3 χρόνια δούλεψε ως ντεντέκτιβ της αστυνομίας στο Χάρκοβο. Παράλληλα άρχισε να εργάζεται στη σφαίρα των τηλεπικοινωνιών. Στο διάστημα 2010 – 2011 δούλεψε ως γενικός διευθυντής στην ООО «Ψηφιακή Τηλεόραση Οδησσού», μέσω της εταιρίας Triolan, ενώ το 2012  έκανε το παράρτημα της ООО «City Investkom»,που παρείχε τηλεποικινωνιακές υπηρεσίες στην ευρύτερη περιοχή του Κιέβου.

Από την αρχή της σύγκρουσης με τη Ρωσία, συμμετέχει στη ομάδα Αζόβ, στην οποία ήταν επίτιμος διοικητής.

29 Οκτωμβρίου 2014 έλαβε τον τίτλο του διοικητή από το Υπουργείο εσωτερικών υποθέσεων  και στις 31 Οκτωβρίου έγινε γενικός διοικητής της αστυνομίας του Κιέβου.

Πολιτικές θέσεις.

Από το 2005 συμμετέχει στην οργάνωση Πατριώτες της Ουκρανίας/CHA

Στις 18 Οκτωβρίου 2008 συμμετείχε σε πορεία για τη μνήμη της οργάνωσης YPA(φασιστική οργάνωση του Β’ΠΠ) με τις οργανώσεις «Πατριώτες της Ουκρανίας» και «Αδελφότητα». Η πορεία κατέληξε σε συγκρούσεις. Ο Τρογιάν συνελήφθη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για χουλιγκανισμό.

Σύμφωνα με μάρτυρες , φώναζε στους μαχητές της Αζόβ: «είστε Λευκοί ή γουρούνια;»

Εγκληματική δράση

Στις 1 Ιουνίου 2010 г. ακτιβιστές της ομάδας Πατριώτες της Ουκρανίας, κατέλαβαν με τη βία 48 περίπτερα στο Χάρκοβο, που ανήκαν στην εταιρία «Press kharkov». Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ανάμσεσα στους επιτιθέμενους ήταν και ο Βαντίμ Τρογιάν για να καταλάβει περίπτερα για την δική του εταιρία, την ΟΟΟ. Την περίοδο του Ιουνίου-Ιουλίου 2010 ομάδες ατόμων αυτής της οργάνωσης κρατούσαν τον έλεγχο στα περίπτερα.

trojan

Βαντίμ Τρογιάν

lunko

Ντμίτριι Λίνκο

116065161_10612593_893361587360631_1355479485633492857_n

Αντρέι Μπιλέτσκι

989365_3

Ιγκόρ Μασέιτσουκ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Πληροφορίες

This entry was posted on 14.11.2014 by in άρθρα/статья.

Πλοήγηση

Αρέσει σε %d bloggers: