Our baba doesn't say fairy tales

anti state communist news from the ex communist states

Πόλεμος στον Πόλεμο

class_war

Μετάφραση A ruthless Critique

Συλλογική δήλωση αριστερών και αναρχικών για την αντιπαράθεση στην Ουκρανία

Στην συνεχιζόμενη διαμάχη δεν πρέπει να υποστηρίζουμε ούτε την Ουκρανική κυβέρνηση ούτε τις φιλορωσικές δυνάμεις που έχουν εγκαταστήσει την εξουσία τους στις επαρχίες του Ντόνετσκ και του Λούγκανσκ. Η εργατική τάξη(όσοι δεν έχουν εξουσία ή κεφάλαιο στα χέρια τους) είναι εξίσου ξένη ως προς την ιδέα της ενότητας της Ουκρανίας ή της ομοσπονδοποίησης, ή την δημιουργία νέων κρατών.— αυτά είναι ζητήματα και παιχνίδια των πολιτικών που απομυζούν αίμα από τον απλό κόσμο. Η αριστερά και οι αναρχικοί θα πρέπει πρώτα να στηρίξουμε και να ασχοληθούμε με τα προβλήματα της εργατικής τάξης στην εμπόλεμη ζώνη, να προστατέψουμε τα δικαιώματα τους και τις ελευθερίες τους.

ενάντια στη Λ.Δ του Λούγκανσκ και του Ντόνετσκ

Οι Λ.Δ του Ντόνετσκ και του Λούγκανσκ είναι ένα συνονθύλευμα από δικτατορίες ακροδεξιών ομάδων. Τα δικαιώματα και οι ελευθερίες που υπάρχουν στην υπόλοιπη Ουκρανία δεν είναι δεδομένα στις περιοχές τους. Δημόσιες διαμαρτυρίες πολικής διαφωνίας δεν είναι δυνατές, πολιτικός ακτιβιστής στη περιοχή του Λούγκανσκ που στηλίτευσε δημόσια τις θέσεις της Λ.Δ απήχθη και βασανίστηκε. Με την ισχυροποίηση αυτών των καθεστώτων η εργατική τάξη θα χάσει κάθε δυνατότητα να υπερασπιστεί τον εαυτό της νομικά. Η μόνη αριστερή νότα στις Λ.Δ είναι η τελετουργική λατρεία των σοβιετικών συμβόλων που δεν έχει να δώσει τίποτα στους εργάτες και στο συμφέροντα τους.

Τα αντιδραστικά καθεστώτα των δημοκρατιών αυτών δεν ενδιαφέρονται για την ομαλή και ειρηνική λύση αλλά στο να εντείνουν τη σύγκρουση ακόμα περισσότερο, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τις δηλώσεις τους για κλιμάκωση, ότι θα πάνε στο «Χάρκοβο, στο Κίεβο, στο  Λβοβ».

Ενάντια στην Ουκρανική Κυβέρνηση.

Οι Ουκρανικές αρχές επωφελούνται από τη σύγκρουση, από στρατιωτικά συμβόλαια εξοπλισμών, στέλνουν στη μάχη έφεδρους και ανεκπαίδευτους στρατιώτες και χρησιμοποιούν την παρατεταμένη στρατιωτική διαμάχη για να εντείνουν την ισχύ τους και τη θέση τους. Σε αντίθεση με τις επιβαλλόμενες ρητορικές της περί ενότητας μεταξύ της κυβέρνησης και λαού, πρέπει να αντισταθούμε σε κάθε προσπάθεια της για τον περιορισμό των κοινωνικών εγγυήσεων, των πολιτικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών,να αντισταθούμε σε όλες τις εκδηλώσεις αστυνομικής και στρατιωτικής βίας, και στην υποδαύλιση εθνικιστικών και θρησκευτικών προκαταλήψεων στους στρατιωτικούς κύκλους και στους κοινούς ανθρώπους. Για την άρχουσα τάξη, ο πόλεμος είναι η ευκαιρία για την καταστολή σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο. Στον αγώνα εναντίον της επίθεσης του καθεστώτος Πούτιν και των δορυφόρων του, οι Ουκρανοί δεν θα πρέπει να παραμελήσουν τον κίνδυνο ενός «Πούτιν» που μπορεί να προκύψει στη δική τους χώρα.

Μετά τη νίκη εναντίων των σεπερατιστών που η τύχη τους είναι καταδικασμένη χωρίς σημαντική εξωτερική στρατιωτική βοήθεια, η λογική ισχυροποίηση του καθεστώτος του Κιέβου θα γίνει ο νούμερο ένα κίνδυνος για την εργατική τάξη. Αν οι καταπιεσμένοι ενωθούν με την άρχουσα τάξη κάτω από τα πατριωτικά σύμβολα, η καταστολή των ελευθεριών και των δικαιωμάτων που προσπάθησε να αποφύγει το Μαϊντάν θα είναι αναπόφευκτη υπό την νέα κυβέρνηση. Το κοινοβούλιο αποτελείται από δεξιά και ακροδεξιά κόμματα όπως το Μπατκίφσινα και το Σβομπόντα, τα οποία πολλές φορές έχουν υποστηρίξει σκοταδιστικές τροπολογίες όπως την επαναφορά της θανατικής ποινής, τον περιορισμό των αμβλώσεων και δικαιωμάτων αναπαραγωγής, την προληπτική σύλληψη για πολιτικούς λόγους, την απαγόρευση των πολιτικών απεργιών. Σε πάρα πολλές πρωτοβουλίες τους μιμούνται ξεκάθαρα το καθεστώς του Πούτιν, του Κόμματος των Περιφερειών ή του ΚΚΟυ. Παρά την κατακόρυφη πτώση της δημοτικότητας τους, τέτοιες δηλώσεις γίνονται δεκτές ως φυσιολογικές στο πολιτικό σκηνικό της Ουκρανίας.

Ενάντια στους φασίστες και από τις δύο πλευρές της σύγκρουσης.

Χωρίς κανένα δισταγμό πρέπει να αντισταθούμε στην «νομιμοποίηση» των ακροδεξιών και ναζιστικών οργανώσεων ως μέρος των «αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων»  . Επίσης πρέπει να τονίσουμε ότι μεταξύ αυτών που μάχονται στην αντίπαλη πλευρά βρίσκονται μέλη ευρωπαϊκών φασιστικών ομάδων, ακραίοι φιλορώσοι και φιλοκρεμλινικοί τους οποίος η προπαγάνδα του Κρεμλίνου τους παρουσιάζει αποκλειστικά ως «αντιφασίστες μαχητές»

Ενάντια στην υποκίνηση του πολέμου υπό το πρόσχημα του πασιφισμού.

Μας αηδιάζει εξίσου ο ενθουσιασμός και η χαρά για τον «θάνατο των εχθρών» και οι ψευτοπασιφιστικές δηλώσεις όσων είναι υπεύθυνοι για την αιματοχυσία . Ο πασιφισμός δεν είναι συμβατός ούτε με την προώθηση των συμφερόντων της «Νέας Ρωσίας» και την εκδήλωση συμπάθειας προς αυτούς, ούτε με την υποστήριξη του Ουκρανικού μιλιταρισμού.

Ενάντια στην προπαγάνδα και στα ψέματα όλων των πλευρών.

Ο δημόσιος πληροφοριακός χώρος και τα ΜΜΕ έχουν γίνει ένα πραγματικό πεδίο σύγκρουσης. ο λαός της Ρωσίας και της Ουκρανίας βομβαρδίζεται αντίστροφα σε περιεχόμενο αλλά ίσα σε ποσότητα, από προπαγάνδα που ενδυναμώνει το μιλιταρισμό και από τις δύο πλευρές και στρέφει τους εργάτες τον ένα εναντίον του άλλου, αυτό επιτρέπει και στις δύο κυβερνήσεις να διοχετεύουν την κοινωνική οργή και απογοήτευση με ασφαλή τρόπο. Γιαυτό είναι σημαντικό να μην μας συμπαρασύρει το πλήθος που ακούει τα νέα και τις πληροφορίες που θέλει αλλά να κρατήσουμε το μυαλό μας νηφάλιο και καθαρό και να μείνουμε πιστοί στις αρχές μας .Μόνο ο χρόνος θα μπορέσει να μας βοηθήσει να δούμε τα γεγονότα με πιο ορθό και κοντά στην αλήθεια τρόπο.

Για την ανάπτυξη του εργατικού κινήματος.

Η εργατική τάξη στην Ουκρανία είναι ακόμα στα σπάργανα και δεν λαμβάνει μέρος στη σύγκρουση ως υποκείμενο. Πρέπει να διαμορφώσουμε και να υπερασπιστούμε τη κοινωνική ατζέντα και να βοηθήσουμε την ανάπτυξη των οργανώσεων που εκφράζουν τα συμφέροντα των εργαζομένων. Μόνο ένα ισχυρό εργατικό κίνημα που συνειδητοποιεί τα συμφέροντα του θα είναι σε θέση να επιβάλει την ειρήνη στη χώρα.

Είμαστε αντίθετοι στην ακούσια στρατιωτική θητεία, ζητούμε τον τερματισμό της στρατολόγησης από το Ουκρανικό κράτος και την απελευθέρωση όλων των στρατιωτών που αρνούνται να πάνε να πολεμήσουν.

Στηρίζουμε την εκστρατεία βοήθειας των εσωτερικά εκτοπισμένων ατόμων και προσφύγων από τις εμπόλεμες περιοχές, και είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε τους λιποτάκτες και κληρωτούς οι οποίοι διαφεύγουν από την υπηρεσία στρατιωτικής θητείας για ηθικούς και πολιτικούς λόγους.Η τοπική ομάδα της ACT Χαρκόβου ήδη τρέχει μια εκστρατεία για τη στήριξη των εσωτερικά εκτοπισμένων ατόμων στην περιοχή της – καλούμε όλους τους ελευθεριακούς και αριστερούς να ενταχθούν ή να κάνουν το ίδιο στις περιοχές τους.

Εκφράζουμε την υποστήριξη και την αλληλεγγύη μας με τους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές πρωτοβουλίες που αγωνίζονται για τα εργασιακά τους δικαιώματα, είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε ενεργά στην υποστήριξη όσων αγωνίζονται ενάντια στις Λ.Δ του Ντόνετσκ και του Λούγκανσκ από ταξική σκοπιά. Οι ακτιβιστές εκεί βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο από τους ακτιβιστές στη κεντρικής και δυτικής Ουκρανίας!

Η δήλωση αυτή είναι ανοιχτή για υπογραφή με mail στο inbox@avtonomia.net ή αφήστε σχόλιο στη σελίδα του κειμένου.

υπογραφές (μέχρι στιγμής)

Οργανώσεις
Αυτόνομη ένωση εργατών Κίεβου
Αναρχική κίνηση “chaotic good”, Ζιτομιρ
εναλλακτική αντιμιλιταριστές MOC- València
Άτομα
Βλαντιμίρ Ποτνικοβ, Ρωσική σοσιαλιστική κίνηση- Πετρούπολη
Αλεξάντρ Τσένιχ, δημοσιογράφος, Μόσχα
Ποντλέπιτς Σεργκέι, Ντόνετσκ
Γκεόργκι Λόσεβ, Πετρούπολη,
Αρτέμ Λάνγκενμπουρκ, Пετρούπολη
Μπογκντάν Μπιλέτσκι, αναρχικός από το Κίεβο
Δμητρη Ριαμπίνιν , Ομάδα ελευθεριακών κομμουνιστών Κρασνοντάρ
Αλεξάντρ Μπουρλάκα, καλλιτέχνης, ένωση ИСТМ, Κίεβο
Εβγκένι Λεσαν, δημοσιογράφος, Κίεβο
Άντι Ραουτιάινεν, Χελσίνκι,
Ραέβσκι Ντιμίτρι, Κίεβο
Μακσίμ Οσάτσουκ , σοσιαλιστής ακτιβιστής, Λβίβ
Φιλίο Γκαλτσόβ, Μάλμε Σουηδία
Αλεξάντρ Μπογκάτσενκο-Κίεβο
Βλάντισλαβ , Μέλος κεντρικής επιτροπής του αριστερού μετώπου, Ραστόβ στο Ντόν, Ρωσία.
Ανατόλι Ματενκο, СМОТ-Λευκορωσία
Αντόν Μπαρανόφσκι, Μόσχα, κόμμα των Πειρατών
ΝΤρεβίτσκι Αρτουρ, CGT- Valencia
Jorge Jerez Navarro, CGT- Alicante
Ιγκάλ Λεβιν, Ισραήλ-Παλαιστίνη
Πισάνκοβα Ελένα, Πετρούπολη
Mónica Monroy Jurado, αναρχικιά
Σεργκέι Ερμάκοβ, μεταφραστής, Πετρούπολη
Αντρέι Ζνταρόβ, Οδησσός
Lydia Fernandez Gil, CNT-Madrid
Anastasia Dimitrova
Alexis Poblet Marco – CGT la Safor
Julia Marhuenda, δημοσιογράφος
Βασίλ Κουζμίν, μέλος κεντρικής επιτροπής αριστερού μετώπου, Μόσχα
Μηχαήλ Γκριγκόρεβ, Ρωσική Σοσιαλιστική Κίνηση, Πετρούπολη
Μακσίμ Αμελιάνκο, Αναρχικός, Πετρούπολη
Βιτάλι Ζάουντερ- Ισραήλ Παλαιστίνη , ομάδα ενότητα
Μαξίμ, μηχανικός, Σαράτοβ
Σεργκέι Κοζλόβ, Μόσχα
Άννα Εβτσένκο, Μόσχα
Αλεξάντρ Καλέντσκο, Οδησσός
Σούσα Ντμίτρι, Ισραήλ,  ομάδα ενότητα
Μιχαήλ Ουρίτσκι Ιερουσαλίμ,
Ροκσολάνα Μάσκοβα, αναρχικιά, και εκδότρια του αναρχικού περιοδικού “Спільне”, στο Κίεβο
Τατιάνα Ίλχοβα, ζωγράφος, Κίεβο
Αναστασία Μίνσκ
Σεργκέι Καλινίτσενκο, Κίεβο
Λουίζα Λαπεράτζε, Γεωργία
Εβγκένι Ομελτσένκο, Ρωσική Σοσιαλιστική Κίνηση Πετρούπολης
Keegan Elmer, Finland
Κιρίλ Μπουκέτοβ, συνδικαλιστής, Μόσχα Γενέβη
Ηρακλη Κικιλασβίλι, Γεωργία
Άντα Μιτροφάνοβα, Αγία Πετρούπολη
Γριγκόρι Κασιάνοβ, Ρωσική Σοσιαλιστική Κίνηση Πετρούπολης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Πλοήγηση

Αρέσει σε %d bloggers: