Our baba doesn't say fairy tales

anti state communist news from the ex communist states

πρόεδρος-ολιγάρχης:το νομοτελιακό αποτέλεσμα του ευρωΜαϊντάν

Μετάφραση-Μ εισαγωγή a ruthless critique

Αναδημοσιεύουμε και μεταφράζουμε την τελευταία ανακοίνωση του Μπορότμα, μετά τις εκλογές της 25 Μάη. Αυτό γίνεται για να αναδειχτούν οι αντιφάσεις της αντιιμπεριαλιστικής πολιτικής που βασίστηκε στη πρόχειρη και αντιδιαλεκτική ανάλυση της «φασιστικής εξέγερσης» και του «φασιστικού κράτους». Τα βασικά ερωτήματα στα οποία ούτε το Μπορότμπα μπορεί να απαντήσει είναι τι είδους χούντα είναι αυτή που κάνει εκλογές[1] τι φασιστική εξέγερση είναι αυτή και τι φασιστικός τρόμος είναι αυτός που έδωσε τελικά στα φασιστικά κόμματα μαζί περίπου 2%(σε καιρό πολέμου κιόλας, και μάλιστα λιγότερο από όσο είχαν πριν το Μαίντάν, πριν είχαν 10%),  Γιατί ονομάζεται στην ανακοίνωση το ποσοστό της ακροδεξιάς ως αναμενόμενα χαμηλό, ενώ εδώ και δύο μήνες βλέπουμε μια ρητορική για «ακροδεξιά επανάσταση στην Ουκρανία»; Τι γίνεται στην ανατολή με το κίνημα το οποίο εξακολουθεί να παρουσιάζεται ως αντιδικτατορικό και αντιφασιστικό ενάντια στο Μαϊντάν; Τι σημαίνει η δήλωση του Μπορότμπα ότι «οι φασίστες αποτελούν μέρος των δυνάμεων καταστολής;» είναι αυτό έκκληση για πιο δημοκρατικά ΜΑΤ ή πριν οι μπερκρούτ δεν ήταν ακροδεξιοί; Γιατί η χούντα των ολιγαρχών είναι στη Δύση και όχι στην Ανατολή, αφού και εκεί κάνουν κουμάντο άλλοι ολιγάρχες; Γιατί η αποχή από τις εκλογές στα ανατολικά προβάλλεται μόνο ως λαϊκή αποχή και όχι και ως απαγόρευση της εκλογικής διαδικασίας και από τους ένοπλους σεπερατιστές  στην ανατολή; Γιατί δεν γίνεται καμία αναφορά στη σύμπραξη με ρώσους εθνικιστές στην ανατολή, και η ανοιχτή υποστήριξη στο αποσχιστικό κίνημα της ανατολής; Τα ερωτήματα αυτά έχουν νόημα καθώς μια απάντηση στο  «γιατί το Ουκρανικό κράτος πολεμά το ΚΚΟυ και το Μπορότμα;» είναι στενά συνδεδεμένη με το «τι» δίωξη είναι αυτή, και άρα με το «τι» κράτος είναι αυτό στην Ουκρανία και τι είδους αντίσταση του αναλογεί. Είναι εύκολο να πει κάποιος ότι τους πολεμά ως αντιφασίστες, συνεπώς είναι φασιστικό…όμως τα πράγματα μάλλον δεν είναι έτσι. Ο κατάλογος των ερωτημάτων μάλλον δεν τελειώνει ποτέ. 

Ανακοίνωση της ένωσης «Μπαρότβα» σχετικά με την διεξαγωγή των «ματωμένων εκλογών».

Οι αυτοαποκαλούμενες εκλογές που η χούντα του Κιέβου διεξήγαγε στις 25 Μαΐου δεν μπορούν να θεωρηθούν ούτε δίκαιες, ούτε νόμιμες. Οι εκλογές κάτω από συνθήκες εμφυλίου πολέμου+ στα ανατολικά της χώρας καθώς και νεοναζιστικής τρομοκρατίας στον νότο και στο κέντρο δεν ήταν ελεύθερες.

Η ίδια η διεξαγωγή της προεκλογικής εκστρατείας ήταν πρωτοφανής ως προς την παραβίαση όλων των νοητών δημοκρατικών δικαιωμάτων. Οι υποψήφιοι για το πρωθυπουργικό αξίωμα δέχτηκαν σωματική βία και δεν τους επιτράπηκε να διεξάγουν προεκλογική καμπάνια. Αρκετοί απέσυραν την υποψηφιότητά τους διαμαρτυρόμενοι ενάντια στην φάρσα που συμβαίνει.

Στην Οδησσό και σε άλλες περιοχές έχουν καταγραφεί περιστατικά, όπου εκλογικά κέντρα «προστατεύουν» μονάδες εθνικιστών που έχουν μεταφερθεί από το Κίεβο και την δυτική Ουκρανία. Το πόσο έντονη πίεση δέχτηκαν οι ψηφοφόροι δεν μπορεί να ειπωθεί διαφορετικά[2]

Στην Κριμαία και στις περιοχές της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ οι αυτοαποκαλούμενες εκλογές δεν πραγματοποιήθηκαν. Στην περιφέρεια της Οδησσού και του Χάρκοβου τα εκλογικά κέντρα ήταν σχεδόν άδεια. Πολλοί από αυτούς που ήρθαν να ψηφίσουν ακύρωναν τα ψηφοδέλτια, σημειώνοντάς τα με συνθήματα ενάντια στην χούντα του Κιέβου. Παρόλα αυτά, η αποκαλούμενη Κεντρική Εκλογική Επιτροπή «εμφανίζει» μία προσέλευση της τάξεως του 60%!

Χιλιάδες ανθρώπων σε διαφορετικές πόλεις της χώρας διαδήλωσαν ενάντια στις «ματωμένες εκλογές». Και όμως τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν από την χούντα θα αναγνωριστούν και από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή και από τους δυτικούς παρατηρητές.

Πρέπει να σημειωθεί η υποκρισία των επονομαζόμενων αγωνιστών των καθαρών εκλογών, οι οποίοι δικαιολογημένα έκαναν κριτική στις παραβιάσεις στις εκλογές της Ρωσικής Ομοσπονδίας και άλλων χωρών, αλλά τώρα εθελοτυφλούν στην κραυγαλέα διαστρέβλωση και στην κατάφωρη παραποίηση της διαδικασίας των «εκλογών» της 25ης Μαΐου. Το γεγονός αυτό για ακόμη μία φορά αποδεικνύει ότι για την επίσημη φιλελεύθερη δημόσια γνώμη το κριτήριο της «ειλικρίνειας» των εκλογών δεν είναι η πιστότητα της διαδικασίας ,αλλά η πίστη του καθεστώτος που πραγματοποιεί τις εκλογές, δηλαδή τη πίστη στον δυτικό ιμπεριαλισμό.

Τις «εκλογές», όπως ήταν αναμενόμενο, τις κέρδισε ο εκατομμυριούχος Πέτρ Ποροσένκο. Ο Ποροσένκο μαζί με άλλους εκατομμυριούχους – τον Ίγκορ Κολομόισκι και τον Σεργκέι Ταρούτα – έγιναν η προσωποποίηση της άμεσης μεταφοράς της κρατικής εξουσίας από τους πιο ισχυρούς καπιταλιστές. Ο ίδιος, σάρκα εκ της σαρκός της «ανεξάρτητης» άρχουσας τάξης της Ουκρανίας, ένας παρασιτικός ολιγάρχης, μέσα σε διάστημα είκοσι χρόνων πλούτιζε λεηλατώντας την χώρα.

Ο πολιτικός δρόμος του Ποροσένκο είναι αποκαλυπτικός. Στα τέλη του ’90 ήταν μέλος του κόμματος Κουτσμά, φίλα προσκείμενος στον τότε πρωθυπουργό. Ήταν, δηλαδή, ένας από τους ιδρυτές του Κόμματος των Περιφερειών, συνεπώς φίλος και σύμμαχος του πρωθυπουργού Βίκτορ Γιουσένκο. Ηγετική φυσιογνωμία των διαδηλωτών που αποκαλούνται «Ευρωπαϊκή Ενοποίηση», ο Ποροσένκο γίνεται ένας από τους αρχηγούς και χορηγούς του ευρο-Μαϊντάν.

Χωρίς αμφιβολία ο Ποροσένκο θα συνεχίσει την πολιτική του Τουρτσίνοβ και του Γιατσιένουκ, προς όφελος των συμφερόντων της μικρής ομάδας της ολιγαρχίας. Ο Ποροσένκο θα συνεχίσει τον βρόμικο πόλεμο ενάντια στον δικό του λαό στο Ντόνμπας. Θα συνεχίσει την εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων που επιβάλλονται από το ΔΝΤ, οδηγώντας την χώρα προς την οικονομική καταστροφή.

Η άμεση διαβίβαση της εξουσίας των ολιγαρχών και η ενδυνάμωση της νεοφασιστικής ροπής είναι οι άμεσες συνέπειες του ευρο-Μαϊντάν, για τις οποίες η Ένωση «Μπαρότβα» είχε ήδη προειδοποιήσει από το φθινόπωρο του προηγούμενου έτους. Μόνο όσοι ήταν ιδιαίτερα αφελείς στις πολιτικές τους απόψεις προσδοκούσαν από τις δράσεις- την κίνηση που πραγματοποιούνταν από πολύ φιλελεύθερους και εθνικιστές και χορηγούνταν από ισχυρούς καπιταλιστές ένα διαφορετικό αποτέλεσμα.

Φάνηκε η αναμενόμενη συγκλονιστική συντριβή των συντηρητικών και εθνικιστικών κομμάτων, δηλαδή του Γιάρος και του Τγιαγκνίμποκ, οι οποίοι αθροιστικά δεν είχαν ούτε 2%. Τρομοκρατία ενάντια στους ανθρώπους, ενάντια στους αριστερούς και στις δημοκρατικές δυνάμεις από στρατιωτικές ομάδες εθνικιστών που είναι διάσπαρτες, δεν ευνοούν την αύξηση της δημοτικότητας των ακροδεξιών πολιτικών δυνάμεων. Όμως, παρά την ελάχιστη στήριξη της κοινωνίας, η άκρα δεξιά θα παραμείνει ένα σημαντικό στοιχείο του πολιτικού συστήματος της δικτατορίας του Κιέβου. Ο ρόλος τους αφορά την βίαιη καταστολή των αντιπάλων του ολιχαρχικού καθεστώτος. Αυτός είναι ο τυπικός ρόλος που αναλαμβάνει το φασιστικό κίνημα.

Εμείς δεν αναγνωρίζουμε τα αποτελέσματα αυτών των ψευτοεκλογών που αγνοήθηκαν από την πλειοψηφία της κοινωνίας.

Εμείς θα συνεχίσουμε την εκστρατεία της κοινωνικής ανυπακοής ενάντια στην χούντα των ολιγαρχών και των εθνικιστών.

αρχικό

[1] Οι εκλογές είχαν μικρή προσέλευση περίπου 57%, σύμφωνα με τους διεθνείς παρατηρητές. Αυτό οφείλεται στην μεγάλη αποχή από την ανατολή προφανώς, η οποία κάτω από την πίεση ενόπλων αλλά και του κινήματος εκεί δεν ψήφισε. Παρόλα αυτά είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι ούτε στη δυτική Ουκρανία πήγαν όλοι να ψηφίσουν. Την ίδια ημέρα έγιναν και οι Ευρωεκλογές στην Ευρώπη με προσέλευση περίπου 47%(την πιο χαμηλή που έχει σημειωθεί). Στο δημοψήφισμα στα ανατολικά δεν υπάρχουν πηγές για τη συμμετοχή πέρα από όσες δημοσιοποίησε η υπηρεσία τύπου της δημοκρατίας του Λούγκανσκ και του Ντονετσκ, σύμφωνα με αυτές συμμετείχε το 75%περίπου του  πληθυσμού εκ των οποίων ψήφισε υπέρ το 80% σύμφωνα με τους διοργανωτές.

[2] αυτή η πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά.  Ούτε καν το ίδιο το Μπορότμπα δεν το αναφέρει στην αναφορά που έβγαλε με παρατυπίες στις εκλογές(25.5.2014)Μάλλον αναφέρεται με παραποιημένο τρόπο σε αυτό το περιστατικό, όπου οι δύο επικρατέστεροι υποψήφιοι στην Οδησσό τσακώθηκαν για τα εκλογικά ποσοστά, ο ένας ήταν φιλορώσος με το κόμμα «Πατρίδα» ένα μετριοπαθές δεξιό φιλορωσικό κόμμα που στηρίζει μετριοπαθώς τα γεγονότα στην ανατολή και ο άλλος υποψήφιος ήταν του Ουντάρ, του δεξιού φιλογερμανικού κόμματος. Οι οπαδοί του Ουντάρ είπαν ότι δεν αναγνωρίζουν τα αποτελέσματα(γιατί έχαναν) και έξω από το εκλογικό κέντρο τα αίματα άναψαν και έγινα μικρές συγκρούσεις μεταξύ των οπαδών των κομμάτων, τα γεγονότα έληξαν με επέμβαση της αστυνομίας ενώ νίκησε το «Πατρίδα.»

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Πληροφορίες

This entry was posted on 29.05.2014 by in μεταφράσεις and tagged , , .

Πλοήγηση

Αρέσει σε %d bloggers: