Our baba doesn't say fairy tales

anti state communist news from the ex communist states

τα best of του συντάγματος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ

dtl_10_5_2014_15_9_41

Σχόλια-μετάφραση-a ruthless critique

Βγήκε λοιπόν το σύνταγμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, του κρατικού-μη αναγνωρισμένου ακόμα- μορφώματος που προέκυψε από το αποσχιστικό κίνημα στα ανατολικά της Ουκρανίας. Το  σύνταγμα, είναι μια μικρογραφία του Ρωσικού(αν και η Ρωσία δεν έχει κινηθεί προς κάποια κατεύθυνση ακόμα), και αντικατοπτρίζει ακριβώς το φαινόμενο της υπαγωγής του φασιστικού φαινομένου στη δημοκρατική μορφή: Πλήθος από ρήτρες μέσα στο κείμενο περιγράφουν την δημοκρατική λειτουργία του, πλήθος επίσης και οι ρήτρες που αφήνουν αρκετά μεγάλα παράθυρα για μια πιό αντιδραστική ερμηνεία .Όλη η ουσία του συνταγματος του Ντόνετσκ μπορεί να φανεί και να συνοψιστεί στην παρακάτω παράγραφο.

«Η εγκαθίδρυση της ανεξάρτητης πολιτείας του Ντόνετσκ, βασίζεται στις παραδοσιακές αξίες, του ρωσικού πολιτισμού και έχει σαν σκοπό να ενσωματωθεί στον ευρύτερο ρωσικό χώρο, ως κομμάτι του ρωσικού πολιτισμού».

Αυτό δείχνει μάλλον καθαρά ρωσικό εθνικισμό . Η φράση «ρώσικος κόσμος» επαναλαμβάνεται αρκετές φορές στο κείμενο.

» …νιώθουμε σαν ένα αναπόσπαστο κομμάτι του ρωσικού κόσμου και του ρώσικου πολιτισμού … »

.. μένουμε πιστοί στις ρωσικές αξίες και αρχές τιμώντας τους προγόνους μας… »

Επίσης η φράση «ρώσικος κόσμος» αναφέρεται αρκετές φορές ως οδηγός για τις δημόσιες αρχές.

«άρθρο 6.5. Οι δημόσιες αρχές και υπηρεσίες στη Δημοκρατία του Ντόνετσκ κατά την διεξαγωγή των καθηκόντων τους πρέπει να λαμβάνουν υπόψιν τους και να σέβονται τις αρχές και τις παραδόσεις του ρωσικού κόσμου και πολιτισμού. »

Προφανώς το όλο νόημα της φράσης «ρωσικός κόσμος» έχει να κάνει με την ένταξη σε έναν μεγαλύτερο ρωσικό σχηματισμό ή κόσμο που δεν είναι άλλος από τη Ρωσία, και η ρωσική εκκλησία φαίνεται να έχει πολύ καίριο ρόλο σε όλο αυτό:

» Η ιστορική εμπειρία και κληρονομία της ρωσικής ορθόδοξης εκκλησίας είναι αναγνωρισμένες και σεβαστές,καθώς και οι διεθνείς θέσεις της. »

» … η ομολογία της πίστης στην ορθοδοξη ανατολική εκκλησία είναι και η αναγνώριση του ρωσικού κόσμου.

«Άρθρο 9.2 . Στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ επίσημη και επικρατούσα θρησκεία είναι η οροδοξη ανατολική , που εκπροσωπείται από το ρωσικό Πατριαρχεία στη Μόσχα.

Άρθρο 9.3 η ορθόδοξη ανατολική εκκλησία θεωρείται πυλώνας του ρωσικού πολιτισμού και του ρωσικού κόσμου.

«Άρθρο 4.2. Η πολιτική της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ έχει ως σκοπό να διασφαλίσει την παροχή και τη πρόσβαση σε βασικά υλικά αγαθά και παροχές που να βασίζονται στις παραδοσιακές αξίες, ιδέες και συνήθειες. »

πέρα λοιπόν από τον ιδιαίτερο χαρακτήρα που έχει και απολαμβάνει η οροδοξη εκκλησία της Μόσχας, όποια άλλη θρησκεία μπορεί να τεθεί εύκολα εκτός νόμου, από ένα παραθυράκι που αφήνεται στον νόμο.

«άρθρο 21 ….Υπάρχει ελευθερία της πίστης, σε οποιαδήποτε θρησκεία, ακόμα και στην μη πίστη σε καμία, όμως ,τίποτα δεν απαγορεύει στη Δημοκρατία του Ντόνετσκ να ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα  και να προστατέψει τον πληθυσμό από θρησκευτικές σκέτες»

«Με τον όρο  «σέκτα» μπορεί να χαρακτηριστεί κάθε δόγμα, αν αυτό συνδυαστεί με τον ιδιαίτερα προνομιακό χαρακτήρα της ορθόδοξης εκκλησίας,αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δίωξη του οποιουδήποτε. Ως προς την οικοδόμηση του «ρωσικόυ κόσμου», οι αρχές θέλουν να ενισχύσουν την παραδοσιακή οικογένεια :

«άρθρο 4.3. το κράτος στηρίζει την παραδοσιακή οικογένεια ως την ένωση του άντρα και της γυναίκας … »

τι γίνεται όμως με τις «άλλες σχέσεις»:

«άρθρο 31.3 . Η Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ δεν αναγνωρίζει καμία ένωση μεταξύ ατόμων του ίδιου φίλου και δεν τις επιτρέπει, κάθε τέτοια σχέση θα διώκεται(!)

τι γίνεται όμως με τις αμβλώσεις;

«άρθρο 3 ….Η αναγνώριση, παρατήρηση και προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Δημοκρατία του Ντόνετσκ γίνεται από τη στιγμή της σύλληψης του. »

«άρθρο 12.2 . οι βασικές ελευθερίες και δικαιώματα ανήκουν σε όλους από τη στιγμή της σύλληψης τους. »

Τελικά οι θαυμαστές της ρωσικής κουλτούρας που είναι επικεφαλείς αυτής της δημοκρατίας μας λένε ότι η ομοφυλοφιλία και οι εκτρώσεις απαγορεύονται.

Στο οικονομικό ζήτημα, οι επιχειρήσεις επίσης είναι εντάξει . Παρά τις προσπάθειες κάποιων αριστερών οργανώσεων να εμπλουτίσουν την εξέγερση με κοινωνικά συνθήματα, καμία εθνικοποίηση των προσωπικών ιδιοκτησιών δεν έχει λάβει χώρα

» Άρθρο 5.1.στη Δημοκρατία του Ντόνετσκ, όλες μορφές ιδιοκτησίας αναγνωρίζονται και προστατεύονται , η ιδιωτική, η κρατική, η δημοτική και άλλες μορφές ιδιοκτησίας.»

«άρθρο 28.1. Tτο δικαίωμα στην ιδιωτική περιουσία είναι προστατευμένο από το νόμο . »

Οι ιδιοκτήτες ιδιωτικής περιουσίας δεν έχουν μάλλον κάτι να φοβούνται :

«Άρθρο 27.1.Όλοι έχουν το δικαίωμα να εκμεταλλευτούν ελεύθερα τις ικανότητες τους και την ιδιοκτησία τους για επιχειρηματική δραστηριότητα που δεν την απαγορεύει ο νόμος . »

«Άρθρο 37.1. … η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από το νόμο . »

Καμία λαϊκότητα ή αντιφασισμός δεν εμφανίζεται στο συγκεκριμένο σύνταγμα μάλλον.  Επίσης από την αρχή του συντάγματος στο άρθρο 1 παράγραφος 4. αναφέρεται ότι «η Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ» μπορεί να ενωθεί με άλλο κράτος σε ομοσπονδιακή μορφή και να γίνει κομμάτι του». Κυριολεκτικά σε κάθε σχεδόν άρθρο που αφορά την διοίκηση υπάρχει δίπλα επεξήγηση τι θα γίνει «αν ενωθεί με άλλο κράτος που έχει ομόσπονδη μορφή». it seems pretty antifascist to me…..

όλο το  σύνταγμα μπορεί να βρεθεί εδώ σύνταγμα του Ντόνετσκ στα ρώσικα

το αρχικό υλικό στο οποίο προσθέσαμε μερικά και εμείς εδώ

Advertisements

One comment on “τα best of του συντάγματος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ

  1. Παράθεμα: Οι ιθύνοντες της δημοκρατίας του Ντόνετσκ | Terra Libera

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Πληροφορίες

This entry was posted on 21.05.2014 by in άρθρα/статья.

Πλοήγηση

Αρέσει σε %d bloggers: