Our baba doesn't say fairy tales

anti state communist news from the ex communist states

Δήλωση της ACT για τα γεγονότα της Οδησσού

Περισσότεροι από 40 νεκροί και 200 τραυματίες στα γεγονότα της Οδησσού στις 2 Μαη μεταξύ συγκρούσεων ακροδεξιών: γηπεδικοί χούλγκανς από τη μία, σταλινικοί, παραστρατιωτικοί ρώσοι και αστυνομία από την άλλη. 

Όλα ξεκίνησαν σαν ένας ετοιμοπόλεμος όχλος, κρατώντας μπαστούνια και όπλα πλησίασαν την πορεία για «την ενότητα της Ουκρανίας» η οποία αποτελούνταν από ακροδεξιούς ουκρανούς χούλιγκαν και μεγάλο αριθμό πολίτων της Οδησσού..Όταν ξεκίνησε η σύγκρουση μεταξύ των δύο πλευρών, η αστυνομία παρείχε κάλυψη στους επιτιθέμενους και συνεργάστηκε μαζί τους . 4 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Είναι αξιοσημείωτο ότι τις προηγούμενες μέρες οι διαδηλωτές του ΑντιΜαίντάν έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης χωρίς να συναντήσουν κάποια αντίσταση ούτε από τους πολιτικούς τους αντιπάλους ούτε από την αστυνομία.

Μετά τους πυροβολισμούς το φιλοουκρανικό πληθος δεν διαλύθηκε αλλά εξαγριώθηκε; και άρχισε την αντεπίθεση. Καθώς η μάχη γινόταν όλο και πιό έντονη κάποιοι φιλορώσοι ακτιβιστές υποχώρησαν προς το εμπορικό κέντρο Αθήνας το οποίο και απέκλεισε η αστυνομία. Τότε το πλήθος το οποίο αποτελούνταν από χούλιγκανς, ακολούθησε το άλλο μέρος των επιτιθέμενων για να πάει στην κατασκήνωση του ΑντιΜαϊντάν, που ήταν κοντά στο Εργατικό Κέντρο(Σπίτι των Συνδικάτων). Οι διαδηλωτές του ΑντιΜαϊντάν μπήκαν στο συγκεκριμένο κτήριο και οι είσοδοι μπλοκαρίστηκαν. Θα πρέπει επίσης να ειπωθεί ότι ο Alexey Albu,τοπικός ηγέτης της σταλινικής οργάνωσης Μπορότμπα, προσωπικά συμβούλεψε τους διαδηλωτές να ταμπουρωθούν στο κτήριο, παρόλο που ο ίδιος δεν πήγε μαζί τους. Αυτό το θεωρούμε αρκετή απόδειξη για κάθε αριστερή οργάνωση στον κόσμο να μην δημιουργήσει δεσμούς οικονομικούς ή άλλου έιδους με αυτή την οργάνωση. Χρηματοδοτώντας τους στηρίζετε έναν εμφύλιο, και διαδίδοντας τις δηλώσεις τους συνεισφέρετε στην πολεμική τους προπαγάνδα. Η βία συνεχίστηκε καθώς οι φιλουκρανοί διαδηλωτές του ΕυρωΜαϊνταν είχαν περικυκλώσει το εργατικό κέντρο και οι δύο πλευρές άρχισαν να ρίχνουν βολές και βόμβες Μολότοφ από και προς την στέγη του κτηρίου.Σε αυτό το σημείο είναι ασαφές πως ακριβώς μεγάλωσε η φωτιά που οδήγησε στο να καούν και να πνιγούν από τους καπνούς πολλά άτομα μέσα στο κτήριο.

Είμαστε σίγουροι ότι η βία ακροδεξιών χούλιγκανς ήταν η βασική αιτία για αυτή την τραγωδία. Ωστόσο φαίνεται ότι αυτή η βία ήταν προγραμματισμένη και υπολογισμένη. Επίσης θα πρέπει να θεωρηθούν υπεύθυνοι και οι φιλορώσοι υποκινητές και η αστυνομία που τους στήριξε. Τα μέλη της ACT θα ήθελαν να εκφράσουν βαθύτατα συλλυπητήρια για τα θύματα. Δυστυχώς μεγάλα μέρη της εργατικής τάξης είναι αποπροσανατολισμένα και λειτουργούν ως σχεδόν μαριονέτες στα χέρια τέτοιων δυνάμεων δίνοντας τελικά τη ζωή τους για ανούσιες και χαζές ιδέες. Το άμεσο αποτέλεσμα της έντασης αυτής της διαμάχης είναι η διάσπαση της εργατικής τάξης της Ουκρανίας. Έτσι καθώς μερικοί εργάτες απειλούν με πολιτική απεργία για να στηρίξουν το αντιΜαϊντάν μέλη των Ένωσης ανεξάρτητων σωματείων-που είναι φίλο Μαϊντάν απήχθησαν από δυνάμεις του αντιΜαϊντάν. Αντί να πολεμούν ενωμένοι ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της νέας κυβέρνησης, οι προλετάριοι είναι απασχολημένοι να πολεμούν ο ένας τον άλλο για τα συμφέροντα διάφορων αστικών φατριών.

Το τελικό αποτέλεσμα αυτών των τακτικών θα είναι ένας εμφύλιος πόλεμος στην Ουκρανία που θα είναι καταστροφικός για την εργατική τάξη. Δεν είμαστε πασιφιστές και θα είμαστε με την εργατική τάξη όπου πολεμάει την αστική, ότι μορφή και αν πάρει αυτός ο αγώνας, αλλά στην σημερινή Ουκρανία δεν έχουμε μια τέτοια κατάσταση. Ένα αποπροσανατολισμένο και αδύναμο προλεταριάτο θα είναι απασχολημένο με το να αυτοκαταστρέφεται. Το αποτέλεσμα θα είναι η τεράστια πτώση του βιοτικού επιπέδου, η άνοδος της ανεργίας και της εγκληματικότητας και μεγάλος αριθμός νεκρών. Όλες οι προοπτικές για κινητοποίηση και αυτοοργάνωση θα θαφτούν για αρκετό καιρό.

Μπρορούμε να καταλάβουμε ότι αυτό το σενάριο προωθείται από διάφορες ακροδεξιές ομάδες, Νεοναζί και σταλινικούς. Είναι σημαντικό να δούμε ότι το ΑντιΜαϊντάν δεν μπορεί να ιδωθεί ως  «κοινωνικό κίνημα» της εργατικής τάξης. Τα περισσότερα αιτήματα σε διάφορες πόλεις είναι επηρεασμένα από τους πιό αντιδραστικούς εκκλησιαστικούς κύκλους, όπως η απαγόρευση των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων (γιατί έχουν μέσα τον «αριθμό του Θηρίου», να σταματήσουν οι εμβολιασμοί) πράγματα δηλαδή που δεν έχουν να κάνουν με τα συμφέροντα της εργατικής τάξης.

Από την άλλη μας αηδιάζει η δεξιά-φιελευθερη και πατριωτική (ΣτΜ εδώ αναφέρεται σε  διάφορους χρήστες στα Ουκρανικά socila media τα οποία αναμεταδώσαν την σφαγή με «χαρωπό» τρόπο) κοινή γνώμη που αντλεί ευχαρίστηση από τους θανάτους στην Οδησσό. Ότι λάθος και αν είχαν κάνει όσοι δολοφονήθηκαν, δεν τους άξιζε να πεθάνουν σε αυτή τη τρομερή σφαγή. Όσο οι εργάτες της Ουκρανίας συστρατεύονται με διάφορες ακροδεξιές ομάδες είναι ένα βήμα πιο κοντά από τον σοσιαλισμό στην βαρβαρότητα.  Η έξοδος από όλο αυτό είναι γνωστή: να συνειδητοποιήσουμε τα ταξικά μας συμφέροντα, να οργανωθούμε στους χώρους εργασίας μας και να στραφούμε εναντίων των πραγματικών εχθρών και όχι ο ένας στον άλλο. Σε μέρες σαν αυτές η διεθνής εργατική αλληλεγγύη σημαίνει πολλά. Η διεθνής εργατική τάξη θα καταργήσει τον εαυτό της: Είτε με την κοινωνική επανάσταση και την οικοδόμηση μιας αταξικής κοινωνίας είτε με έναν βάρβαρο πόλεμο όλοι εναντίων όλων.

ούτε θεοί, ούτε αφέντες, ούτε έθνη ούτε σύνορα

Αυτόνομη ένωση εργατών Κιέβου.

το αρχικό εδώ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Πληροφορίες

This entry was posted on 07.05.2014 by in μεταφράσεις and tagged , , , .

Πλοήγηση

Αρέσει σε %d bloggers: